-

Är väl dags att rycka upp sig, men inte ännu...

Apati när det är som värst...

I'm a soldier to my own emptiness

I'm gonna marry the night
I won't give up on my life
I'm a warrior queen
Live passionately tonight

I'm gonna marry the dark
Gonna make love to the stark
I'm a soldier to my own emptiness
I am a winner





Fittas jävla fitta, kan varken sova, äta eller något, strirrar bara rätt in i väggen och jag saknar nästan att ha panikångest när apatin slår mig så kraftigt, svepar mig av fötterna och rubbar min grund. Jävla skit. Känner mig helt ihålig, ingen motivation, och bara blanka ansiktsuttryck - vem fan är jag egentligen?

I'll be back when I have my shit together...

Apati, håglöshet, likgiltighet, passivitet

 
Apati (från Grekiska απάθεια, apatheia, ungefär "ingen sinnesrörelse") innebär en frihet från sinnesrörelse (affekt), en likgiltighet och känslolöshet. Inom psykologin är apati en benämning för när en individ ställer sig likgiltig inför aspekter av det emotionella, fysiska eller sociala livet. Apati kan vara objektspecifik, mot en person, ett objekt eller en omgivning.”

Wikipedia
”Om paniksyndrom är en kroppslig reaktion på långvarig stress som mynnar ut i en extrem kroppslig “aktivitet” kan apati förstås som en reaktion på samma slags negativ stress; bara det att kroppen reagerar med att “stänga av” istället för att slå på larmet. Men det rör sig egentligen bara om två olika sätt att berätta att något inte står rätt till. Apati uppstår inte ur tomma intet. Inte plötsligt, utan efter en längre tid gradvis försämring. Det kan röra sig om flera olika föregående symtom och diagnoser som resulterar i apati.”
http://botapanikangest.com/psykisk-ohalsa/apati/

Jag känner mig som ett tomt skal, allt jag känner är ekande tystnad; tomhet och det var ett tag sedan jag kände mig så olycklig och apatisk som jag gör nu.
Jag orkar ingenting, och jag ber er(mina vänner framförallt) ta det inte personligt, det vänder - det gör det alltid men just nu vill jag bara bort ifrån allt så jag kan komma tillbaka starkare än förut, men just nu har jag tappat all livsglädje - men som vanligt, det blir bättre inom kort.

Bara legat i sängen sen i torsdags, har inte velat göra ett skit - men ingen får ta illa upp, det är allt jag vill be er om. Sådant här händer regelbundet, bara att det tar större utrymme nu än jag låtit det göra tidigare så oroa er inte. Jag har inte gjort någonting ”dumt”, eller vad man ska kalla det så ni ska förstå för jag gillar inte att prata om det.
(hmm... har inte skärt mig för att säga det rakt ut så ingen missförstår)
Har ni hört talas om "Leende depression"? Det är det som gjort mig till den jag är idag och det har en förödande effekt på mig och mitt sinne.

"Så gott som omedelbart grips man av en beklämmande tomhetskänsla, som ett hål, en avtrubbande vanmakt, som om man är under inverkan av narkos eller starka bedövningsmedel. På grund av detta tillstånd fördjupas ytterligare känslan av total maktlöshet, insikten att ingenting går att ändra på, göra någonting åt. Plötsligt rinner all kraft ur kroppen på en, man orkar inte ens lyfta en fot eller dunka med nävarna i väggen eller slå huvudet i golvet. Nej, kroppen tillhör en inte längre, den är en främmande materia som man fortfarande måste bära på, till dess att någon befriar en från den plågsamma bördan."

”Den stoiske vise skulle inte låta leda sig av känslor; han borde därför inte låta dem ta den våldsamma formen av sinnesrörelser, utan genom insikten om att njutningen inte är något i och för sig gott, smärtan inte något i och för sig ont, behärska dem och i stället låta leda sig blott av sitt förnuft. Detta var enligt stoikerna den sedliga apatin”

Can't find no space to breathe
World's closing in
right on me now
Well that's how it feels
that's how it feels
Too much light
There's too much sound
Wanna turn it off
Wanna shut it out
I need some relief
Think that I think too much
I've seen too much
There is just too much
thought in my head

I wanna be numb
I don't wanna feel this pain no more
Wanna lose touch
I just wanna go and lock the door
I don't wanna think
I don't wanna feel nothing
I wanna be numb
I just wanna be
wanna be
taken away from all the madness
Need to escape
escape from the pain
I'm out on the edge
about to lose my mind
For a little while
For a little while
I wanna be numb

I don't wanna think
I don't wanna feel nothing
I wanna be numb
I don't wanna feel this pain no more
Wanna lose touch
I just wanna go and lock the door
I don't wanna think
I don't wanna feel nothing
I wanna be numb
I just wanna be
wanna be numb
I just wanna be
wanna be numb

All the madness
I wanna be numb

RSS 2.0